![](http://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc/w_1600/w_1490,h_837,c_crop,x_77,y_57/w_360/v1425639027/14-svyle-21652954f9859dd16cf.jpg)
"Vi alla är jämlika och vi har alla har en lika viktig uppgift". Så sammanfattar regissör Isa Lindgren-Backman Cirkus Musikul, en föreställning med musik, drama och dans.
Det är nu andra gången som Cirkus Musikul anordnas. Första gången var år 2013. Carita Björklund, var med också då.
- Det var jättebra, och alla tyckte om föreställningen, säger hon. Det bästa är att få vara tillsammans med kompisarna, Alexandra, Isa och de andra.
Carita är med i gruppen DramaDuvorna, som tillsammans med medlemmar ur gruppen LaBandet, en elevkör från Mustasaaren Keskuskoulu och Smedsby-Böle skola utgör Cirkus Musikul. Elever från den grundläggande konstundervisningen i Korsholm medverkar också.
- Den handlar om vänskap, att vara den och det man vill vara och med den man vill vara med, säger Alexandra Mangs.
Arbetet med föreställningen inleddes våren 2014. DramaDuvorna började improvisera utgående från temat. Utgående från improvisationerna skrev Alexandra och Isa Lindgren-Backman ett manuskript. Det är de två som regisserar.
Som namnet antyder utspelar sig förställningen på en cirkus. Dit kommer en vandrare som är på jakt efter sin bästa vän.
- Tack vare honom kommer ingens liv att vara sig likt, säger Isa, utan att avslöja för mycket av handlingen.
Föreställningen innehåller också musik. Det är Dan Andersson som är musikansvarig och som har komponerat ett antal sånger. Texterna har sedan finslipats av hela gänget.
I pressmaterialet beskrivs Musikul som ett projekt där lindrigt utvecklingsstörda och "normalstörda" personer samverkar med musik, drama och dans.
- Det betyder att vi alla är jämlika och att vi alla har en lika viktig uppgift, säger Isa. Vi har alla något viktigt att säga, vi gör det bara på olika sätt.
Premiären för Cirkus Musikul är den 14 mars. Totalt blir det fyra öppna föreställningar och ett antal skolföreställningar. Mer information på Korsholms vuxeninstituts webbplats